Grillade bullar

När vi var nyinflyttade fick vi en flyttpresent av Ica! Ett paket kaffe och en påse frysta bullar att hämta gratis! Hur bra som helst :) Jättesnällt!

Häromkvällen när vi var och grillade med vänner vid en sjö så grillade vi bullarna, blev hur gott som helst! :)

Yei!

Hittade en sån burk för diskmedel på In & Finn här i Södertälje! Billigare dessutom än vad jag hittade på nätet! :D


Till köket...

Vill jag ha...

Kakslottet

I helgen tog jag och Mats en tur till Taxinge slott som ligger strax utanför Södertälje, vid Nykvarn ungefär. Där har dom ett omtalat kafé med mängder av godsaker som tårtor, mjuka kakor, kex, kladdkakor, småkakor, chokladbollar....

Tyvärr så var inte vädret det bästa, men vi satt ändå utomhus och fikade :)
Allt detta, plus två koppar kaffe och två glas saft fick vi betala snäppet över 200 kronor för, det tycker jag är ett bra fikapris!

Midsommartårtan!

Jag fick äran (tog åt mig..) att baka en tårta till midsommar. Jag ville testa nåt nytt istället för en vanlig jordgubbstårta och jag hittade detta recept med kondenserad mjölk, dajm och jordgubbar! Kan det bli godare? Tyvärr så hade vi ätit oss alldeles för mätta på maten innan och denhär tårtan är ganska mättande, men den passar alldeles utmärkt till "bara" kaffe! Istället som för efterrätt alltså...


Här kommer receptet! (Jag hittade det i Buffé nr 6-7/2012 där den hade vunnit en tårttävling!)

(ger 8-10 bitar)

1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400g)
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
1½ dubbeldajm (56g/styck)
3 dl vispgrädde

 1. Koka burken med konderserad mjölk i en kastrull med mycket vatten, det ska täcka burken hela tiden. Koka i 2½ timma utan lock. Fyll på vatten emellanåt om det behövs.
 2. Skölj burken i kallt vatten och låt svalna helt.
 3. Ta fram en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter, och klä den med plastfolie.
 4. Smält smöret. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med smöret, mixa lite till.
 5. Tryck ut digestivekexen i formen och stoppa in i kylen i 1 timme.
 6. Rensa, skölj och dela jordgubbarna.
 7. Finhacka dajmen.
 8. Vispa grädden, häll i ca 2/3 av dajmkrosset.
 9. Ta ut formen ur kylen, lossa botten och dra försiktigt loss plasten. Lägg upp på fat.
 10. Bred ut kondenserade mjölken, spritsa eller bred ut dajmgrädden, lägg på jordgubbarna och strössla över resten av dajmen! Låt stå kallt tills servering :)


Hello


Dags att blogga igen känner jag! Evigheter sen sist :)

Det har äntligen blivit finare väder, sol och värme. Men i helgen ska det åska och regna här hos mig. Usch, jag som är rädd för åska!

Vi har hunnit flytta, blivit av med den sista av Mayas kattungar, fira midsommar, fixa här hemma, och massa mer sen jag bloggade sist.. Får catcha upp lite tror jag :)



En bild på oss 4 på midsommar
Mats, Patrik, jag och Ida

Midsommar


RSS 2.0