Fint med servetter

Snart börjar skolan, och jag vet att det kommer bli penn-kris här hemma när vi tre syskon ska göra läxor samtidigt och behöver en penna. Därför samlade jag ihop alla blyertspennor jag kunde hitta och vässade dom så att dom blev sådär perfekta att skriva med. Men jag hade inget speciellt ställe att ha dom på. Så då tog jag en gammal majsburk (konservburk) och fixade till den lite med hjälp av en fin servett :)


Det du behöver:
  • Fin servett
  • Sax
  • Pensel
  • Decoupage-servettlack
  • Ett underlag som skyddar bordet
  • och någonting att dekorera
Börja med att se till att det du ska dekorera är rent. (i mitt fall en konservburk) Ta bort etiketten och diska. Sedan klipper du till servetten så som du vill ha den. Antingen klippa ut bilder och sedan göra kollage av dom, eller använda en servettremsa. Jag valde att klippa ut en remsa. Separera sedan det yttersta lagret på servetten (den med motivet på, som du ska använda) ifrån resten (brukar vara enfärgat). Det är enklare att separera efter att man har klippt till biten, eftersom det är enklare att klippa om servetten fortfarande är aningen stabil.

Sedan är det dags att pensla på servettlack på konservburken där motivet/remsan ska sitta. Därefter kommer mönstret på plats, och ännu ett tunt lager av servettlack på servetten.Sen ska det torka. Det kan vara olika torktid beroende på vad man har för servettlack, den som jag hade skulle torka i ca två timmar. Efter torktiden målas ett nytt tunt lager lack på. Sedan är det klart!


Om man vill så kan man knyta en rosett runt burken för att göra det ännu finare =)Kommentarer
Postat av: Janika

Vilka fina!!

2008-08-11 @ 00:21:56
Postat av: Lars

Det är värd en. (Y) !

2008-08-11 @ 23:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0