Sovmorgon

202253-45


Jag hatar den känslan, när man ligger i sin varma mjuka härliga säng och sen måste gå upp. Men man vet att det bara är kallt tills man kommer till badrummet, för där ligger ju ett badkar fyllt med varmt härligt vatten och bara väntar på mig! Man klär av sig, fryser för sista gången, och sätter i fötterna i vattnet. När man sen satt sig ner, märker man att vattnet inte alls är sådär härligt varmt som man vill att det ska vara. Nej, det är alldeles ljummet. Äckligt ljummet. Kylan som man trodde skulle försvinna finns kvar, i allra högsta grad. Man vill bort därifrån så fort som möjligt, men undrar ändå om det vore värt att sätta på varmvattnet eller inte. Och så bestämmer man sig för att skynda sig så fort man kan, så att man inte fryser ihjäl. Sådana bad, kan förstöra en hel morgon. Men inte idag! :D

Nu sitter jag här i min morgonrock, har precis ätit klart min frukost. Fryser lite om fötterna, men inte så att det gör så mycket. Det är så skönt med sovmorgon! Visserligen gick jag upp vid sju, med Mats och åkte hem till mig när han åkte till skolan. Men sen fick jag ju sova igen!

Jag hade en hemsk dröm precis innan jag vaknade. Det var som en polisfilm av något slag, fast att den utspelade sig på kvarnholmen. Det fanns de goda, och de onda. Fast jag hade ingen större koll vilka som var vilka. En mamma gav mig sitt barn som jag skulle skydda, och vi gömde oss i någonslags halvöppen container. Jag försökte skydda barnet så gott jag kunde, men så kom en kille med ett stort vapen och sköt mig i knät (jag vet, dramatiskt) Och så vaknade jag. Det var lite spännande.

Om sju dagar fyller jag 19.
 
202253-45

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0