Sömnig vecka

Om en vecka fyller Ida år. Sen kan man inte skryta med att man är nitton längre... :(
Och om en vecka och två dagar är jag påväg till Finland. Jag är redan nervös över om jag överhuvudtaget kommer att hitta bussen i Åbo.. Men det lär ju alltid finnas NÅN man kan fråga. I hope.

Idag har det varit underbart soligt väder. Även fast jag gick upp halv tolv så hann jag njuta av den en stund :) Jag tänkte ta en promenad efter skolan, men magen kurrade så det blev hem och äta istället. Bra va?!

Nu sitter jag och har ont i huvudet och gör nästan ingenting. Knäcker fingrarna, fast det går inte så bra..

Tror jag ska gå och lägga mig tidigt idag så att jag orkar upp till skolan imorgon. Har inte gått upp så tidigt nån dag denna veckan. Alltså jag fattar inte, var min trötthet kommer ifrån. Det är det enda jag har gjort denna veckan typ. Sovasovasova. Nästa vecka har jag prov så då lär det inte bli så mycket sova.

På lördag kommer mamma och småttingarna hem igen. Det känns knappt som dom varit borta.. Imorgon ska jag städa. Iallafall lite.


nu är det vinter igen

Igår åkte mamma och småttingarna till Finland. Vi hjälptes åt med att packa bilen och bära ner väskor. Jag lagade maten eftersom jag misstänkte att alla skulle vara galet stressade, vilket alla var. Sen tog vi sista svängen till bilen, spände fast bilbältet på småttingarna. Hejdåkramar och pussar. Sen åkte dem. Och nu ska jag och pappa vara ensamma i en vecka. SÅ skönt! Men, det kändes ändå lite sorgligt att se den stora vita bilen åka ner för backen. Sen sa pappa att en vecka går fort. Och det gör den.

Sen kom Ida hit, med sin garderob. Vi fixade oss iordning, skrattade och hade trevligt. Lite som gamla goda tider liksom. Mysigt :) Sen bar det av ut i vinterkylan. Vi hade en trevlig kväll med dans, trevligt folk och så några cider ;)

image75


Jag tror jag har nån såndär klocka inombords som ser till att jag måste till finland minst en gång per år eller nåt. Nu har jag inte varit där på över ett år, och jag känner att jag bara måste dit! Det är nåt som saknas på nåt sätt när man inte har varit där. Jag vet inte vad, men nånting är det. Nu är det kallt här också, fast det är nog ännu kallare där. Så jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag "måste" dit varje år. Men som tur är så är det ju bara typ två veckor kvar tills jag ska dit. Det ska bli skönt =) Längtar.. Nu sitter jag och lyssnar på Yölintu. Det får räcka för stunden..
image74

Ikväll ska jag se "Så som i himmelen" på ettan. Den är så bra!!

Vanlig måndag

Och så var det måndag igen. Helgen har varit ganska bra :) Men idag är jag otroligt trött och seg. En vanlig måndag alltså..

Jag har varken tränat eller jympat på evigheter.. Ajabaja.. Men snart ska jag köpa nytt träningskort. Såfort jag får råd.. Hoppas på att det blir nästa månad! Men man vet ju aldrig vad som händer.. Bokade min finlandsresa idag också - 504 kronor blev det. Båtresa till Åbo (med hytt) plus bussresa till Kokkola. Jag tycker det var ganska billigt iallafall. :) Fast sen blir det ju bussresan hem också, men den kommer sen..

På fredag åker mamma + barnen till finland. Så då blir det nästan ff en vecka :) Det blir iallafall det på dagarna när pappa jobbar ;) Jag ska njuta som bara den..! Och sen när de kommer hem, hinner jag tröttna på dem under en veckas tid, och sen åker jag. Hihi..

Nu ska jag gå och äta ugnspannkaka. Mums.Esc.

Jag hörde finlands bidrag till eurovision song contest för inte så länge sen. Det var lite tråkigt att de röstat fram en dålig låt igen. Ioförsig så lyssnade jag inte klart hela låten, men jag hade ingen lust. Så dåligt var det.

Vi får hoppas att sverige skickar någon bättre! Som finland sen kan rösta på ;)
bye bye time

Oj vad fort dagarna och veckorna går!

I tisdags åkte jag och Ida på kryssning till Åbo med Amorella. Vi var hemma på onsdagskvällen. Det var en trevlig "helg" sådär mitt i veckan =) Och Ida vann till och med en chokladplatta på frågesporten om James Bond! GRATTIS! Hon kanske borde bli nästa Bond-brud? ;)

image73


Igår ringde jag min käre kusin. Hihi, man blir glad av att prata med henne :)
Och idag har jag historiaprov, det är sådär lagom roligt.

RSS 2.0