Panna cotta - repris

Pannacotta (2 portioner)
Du behöver:
2,5 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
1/4 dl socker
1 ½ gelatinblad (eller motsvarande
mängd gelatinpulver)
Frukt/bär till garnering

Vaniljsocker

Lägg gelatinbladen i blöt eller blanda gelatinpulvret med det kokta vattnet (följa anvisningarna på förpackningen)
Häll vispgrädden i en kastrull. Tillsätt vaniljsockret och sockret. Låt koka upp. Rör om och låt det ligga och puttra i 1-2 minuter. Ta av kastrullen från plattan. (det får inte koka när du häller i gelatinet)

Koka grädde
Ha i gelatinet och rör om så att det löser sig.
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att det stelnar.

Det passar utmärkt att göra efterrätten dagen före, så får den stå och stelna under natten.
Garnera med lite frukt eller bär innan servering.


Hallon och blåbär passar perfekt!


Follow paien

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0