Chokladmousse

Till nyårsafton ville jag göra nåt lite "lyxigare" efterrätt och det fick bli denna!

Chokladmousse (fyra portioner)

Ingredienser:

  • 100 g mörk choklad
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 3 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
Gör så här:

Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.

Låt smeten svalna.

Rör ner kaffe och florsocker.

Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.

Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.

Istället för portionsglas så gjorde jag små kuber av after eight. Som ett litet hus (utan tak och golv). För att få dom att sitta ihop så doppade jag kanterna i den smälta chokladen. Och som garnering tog jag hallon som jag silade så att det blev såsigt. Skulle haft kvar några att dekorera med också men det glömde jag ju såklart bort...


Tadaa! Själv tycker jag att det blev både lite lyxigt OCH gott!
Hallonsåsen passade jättebra ihop med chokladmoussen..
Follow paien

 

Receptet för moussen hittade jag HÄR.


Kommentarer
Postat av: Zandra

De va jättegott och superfint :)

2010-01-06 @ 17:32:19
URL: http://californiawhite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0