Chokladkaka med mörk chokladcréme och hallonsås

Du behöver:
Till kakan:
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl socker
  • 150 g smör
  • 1,5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
Till chokladcrémen:
  • 1,75 dl grädde
  • 20 g smör
  • 150 g mörk choklad
Garnering:
  • Citronmeliss
  • Hallon (jag mixade mina (frysta) hallon och serverade som sås till kakan)
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst (minst tre minuter). Smält under tiden smöret i en kastrull på låg värme. Drag av smöret från värmen när det är helt smält, vispa ner kakao.
  3. Rör försiktigt ner kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl och vaniljsocker.
  4. Häll upp smeten i en smord och bröad form (minst 20 cm i diameter).
  5. Grädda i ca 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna.

    När kakan har svalnat kan du börja göra glasyren. Häll i alla ingredienser i en kastrull som du kör på låg värme tills chokladen och smöret smält och är fint blandat. Ta bort från värmen och låt den svalna litet. Den ska vara lite trög. Häll på kakan! Garnera med exempelvis citronmeliss och hallon. Ha kakan i kylen så att crémen stelnar.

Nyårschokladkaka som fick ett väldigt gott betyg


Kommentarer
Postat av: Ronak

jajamensan *****

2011-01-01 @ 14:38:34
Postat av: Linda

Ser väldigt gott ut :D

2011-01-01 @ 20:01:12
URL: http://www.nattstad.se/LindaLinnros
Postat av: Ingrid

mums :)

2011-01-02 @ 19:28:21
URL: http://ingridsinspiration.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0